Кламер БГ - Новини: Онлайн наръчник за пациенти разяснява какво получаваме срещу здравните си вноски

Онлайн наръчник за пациенти разяснява какво получаваме срещу здравните си вноски

България

|
Четв, 02 Май 2019г. 10:44ч.
Онлайн наръчник за пациенти разяснява какво получаваме срещу здравните си вноски

Как да получите лекарствата си по линия на здравната каса; какво получавате срещу здравните си вноски от НЗОК в болницитеq при джипитата и специалистите, в лабораториите. Отговори на тези въпроси можете да получите в синтезиран и разбираем вид в новата секция “Път на пациента“

в първата у нас онлайн платформа за информираност за най-разпространените социално значими заболявания - Портал на пациента (https://www.portalnapacienta.bg/) .

Новата секция се казва Път на пациента“ и включва ясна и точна информация по трите важни направления:

"Как да получа лекарствата си от НЗОК“

"Какво получавате срещу здравните си вноски от НЗОК в болничната помощ“

"Какво получавате срещу здравните си вноски от НЗОК в извънболничната помощ“

Информацията е изготвена със съдействието на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и е написана на достъпен, ясен и точен език с подходящ дизайн и инфографики. Така всеки ще може да намери бързо отговор на въпросите, които касаят личното му здраве или на близките му хора. Има възможност за удобно сваляне на информацията и разпечатване на хартия.

Портал на пациента беше създаден в края на 2018 година в отговор на липсата от адекватна, достъпно написана и проверена здравна информация на едно място в българската онлайн среда. Основната мисия на платформата е освен да информира и да позволи на пациентите да вземат обективно решение за избора на лечението си.

mediapool.bg