Кламер БГ - Новини: Ограда е паднала върху жена и дете в центъра на София

Ограда е паднала върху жена и дете в центъра на София

България

|
Вт, 24 Дек 2019г. 10:36ч.
Ограда е паднала върху жена и дете в центъра на София

Метална ограда е паднала върху жена и дете в центъра на София на 20 декември. За инцидента общината е разбрала три дни по-късно от телевизионните репортажи.

Оградата се стоварила върху Деница Аргирополус, когато се прибирала към дома заедно с дъщеря си на 20 декември. Майката е успяла да предпази с тялото си детето и да го избута. Така металното заграждение е паднало само върху нея и тя е успяла да се измъкне. Пострадалата има множество хематоми, съобщава бТВ.

Инцидентът се е случил на ул. “Бачо Киро” 13-15, където има изоставен строеж. Падналата ограда е имала за цел да обезопаси недовършената сграда.

“Ще си потърся права в съда от този, който е отговорен“, казва Деница, цитирана от бТВ.

Тя живее на 100 м от изоставената сграда и семейството ѝ минава всеки ден покрай нея по няколко пъти. Когато успява да се измъкне изпод оградата, тя е подала сигнал на тел. 112. Попитали я дали има ли нужда от линейка, тя отказал медицинска помощ, но помолила да подадат сигнал за опасната ограда.

В общината обаче са разбрали една три дни по-късно за случая от репортажите по телевизията и чак тогава премахват оградата от тротоара.

“Сградата е обезопасена от неизвестни за общината хора. Преди няколко години дошли, почистили и обезопасили с оградни пана. Назначена била и охрана, но след известно време… Правени са предписание и проверки от администрацията”, коментира районният кмет на „Оборище” Николай Александров.

От думите му стана ясно, че общинската администрация няма много механизми, по които да принуди собствениците да обезопасят постройката.

mediapool.bg