Кламер БГ - Новини: Още 4 положителни проби за Covid-19 в БСП, тествани са 200 души от СУ

Още 4 положителни проби за Covid-19 в БСП, тествани са 200 души от СУ

България

|
Вт, 23 Юни 2020г. 18:11ч.
Още 4 положителни проби за Covid-19 в БСП, тествани са 200 души от СУ

Още 4 положителни проби за Covid-19 има в БСП. Сред тях са народният представител Николай Цонков и общинският съветник Николай Николов.

Преди дни социалистът Янаки Стоилов даде положителна проба и това наложи тестване на членовете на Националния съвет и на Градския съвет на БСП-София, на чиито заседания той е присъствал.

Стоилов е настанен във Военномедицинска академия.

В понеделник положителна проба даде и зам. -председателят на Столичния общински съвет (СОС) и член на Изпълнителното бюро на БСП Милка Христова. Тя е настанена в болнично заведение и се чувства добре.

"С тези, с които съм се срещала вчера, са били изследвани - и колегите от "Леге", и колегите от "Позитано", ще бъдат изследвани и колегите от една временна комисия в столичния общински съвет. Ние тогава спазвахме всички карантинни мерки и бяхме с маски", каза тя пред БНР.

Окончателно всички резултати ще станат ясни до два дни.

Софийският университет, в който преподава Янаки Стоилов, пък организира тестване на хората, които в последните две седмици са контактували с него. Става въпрос за около 200 души - студенти, преподаватели и администрация в Юридическия факултет, предаде БНР. Изследванията им са отрицателни. Спрян е достъпът на контактните до сградите на университета.

Всички помещения на Юридическия факултет са дезинфекцирани.

mediapool.bg