Кламер БГ - Новини: Україна Forever! Благотворителна изложба на български творци

Україна Forever! Благотворителна изложба на български творци

Общество

|
Четв, 16 Март 2023г. 13:20ч.
Україна Forever! Благотворителна изложба на български творци

Україна Forever! Благотворителна изложба на български творци

На 16 март се открива безпрецедентна благотворителна разпродажба в помощ на Украйна под надслов Україна Forever!, с участие на творби на едни от най-прочутите български художници. Поводът е една година от началото на агресията от страна на Руската федерация, съобщиха организаторите.

Изложбата се открива в 17 ч. четвъртък в галерия PORT-A и ще продължи до 19 април.

Тя ще приюти на едно място имена като: Иван Хаджийски, Любен Зидаров, Ясен Гюзелев, Греди Асса, Станислав Беловски, Алла Георгиева, Дидо Пешев ,Христо Комарницки и още над 50 други имена на световноизвестни български творци от различни генерации и стилове.

След официалното откриване творбите ще могат да бъдат закупени и онлайн в страницата на организатора Elephant Bookstore. Следвайте QR кода на банера или следния линк: https://www.elephantbookstore.com/ukraineforever

Работно време на галерията:

16 март - 17:00-20:00

17 март - 17:00-20:00 18 март - 12:00-20:00 1

9 март – 12:00-20:00

ОНЛАЙН 20 март – 30 април

С получените средства от разпродажбата ще бъде закупена материална помощ и предадена на Украйна чрез г-н Манол Пейков и фондацията Ukraine Support and Renovation.

На официалното откриване ще присъства почетният консул на Украйна г-н Димитър Георгиев, посланикът на Украйна, представители на чуждестранни легации и други официални лица.

Идеята за благотворителната акция е на художниците Иван Хаджийски, Ясен Гюзелев и Стефан Петрунов.

В деня на отварянето ще се насладите на гласа и китарата на Павло Христофоров (Украйна) и на бас китарата на Доменико Форнари (Италия). Българските творци подкрепят Украйна. Подкпете я и вие!

За контакт с организаторите и въпроси за дарения/закупуване - 0896658052, Рубен Лазарев.

mediapool.bg