Кламер БГ - Новини: Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо

Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо

Общество

|
Четв, 04 Март 2021г. 13:56ч.
Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо

Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо, съобщава агенция АНСА. За първи път участник в битката за голямата награда бе допуснат да не пее на живо, а да участва в конкурса с видеозапис. До този компромисен вариант се стигна, след като стана ясно, че в екипа на певеца Ирама има двама души, заразени с коронавируса.

Певецът, който трябваше да пее още в първата фестивална вечер на 2 март, отложи излизането си на сцената за 3 март. Но заради двата случая на зараза в екипа му, той бе поставен под карантина в хотела си в Сан Ремо.

Организаторите на феста първоначално обмисляха да дисквалифицират песента му, но после се допитаха до останалите 25 участници в надпреварата за голямата награда. Те дадоха съгласие Ирама да не бъде дисквалифициран, а във втората фестивална вечер да бъде излъчен видеозапис с изпълнението му от генералната репетиция на феста.

Така песента на Ирама "Генезисът на твоя цвят" остана в надпреварата и във втората конкурсна вечер се озова на второ място във временното класиране от общо 13 представени песни. На първо място във втората вечер на феста бе парчето на Ермал Мета "Милион неща, които да ти кажа", а на трето място се класира Малика Аяне с "Харесваш се така".

След двете вечери, в които бяха представени всички 26 песни, борещи се за голямата награда, в генералното класиране води Ермал Мета, следван от Анализа, Ирама, Малика Аяне, Ноеми и Фасма.

Във втората фестивална вечер оперното трио Ил Воло отдаде почит на Енио Мориконе. Специален гост беше и Лаура Паузини, чието парче от филма "Животът пред теб" на Едуардо Понти със София Лорен преди броени дни спечели "Златен глобус" за най-добра филмова песен.

mediapool.bg