Кламер БГ - Новини: Виктория Георгиева отива на "Евровизия" с песента "Growing Up is Getting Old" (видео)

Виктория Георгиева отива на "Евровизия" с песента "Growing Up is Getting Old" (видео)

Общество

|
Четв, 11 Март 2021г. 14:21ч.
Виктория Георгиева отива на "Евровизия" с песента "Growing Up is Getting Old" (видео)

Певицата Виктория Георгиева ще представи България тази година на конкурса "Евровизия" с песента "Growing Up is Getting Old".

Творбата носи посланието за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив. Такава е и историята във видео.

"Това беше изборът на международните журита в нашето проучване ", каза Геновева Христова, продуцент на българското участие на "Евровизия", при представянето на песента на специален концерт в сряда вечерта. .

"Growing Up is Getting Old" е част от дебютния албум на Виктория "a little dramatic".

Тази година "Евровизия" ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май.

Виктория трябваше да представи България на песенния конкурс миналата година, но той бе отменен заради коронавируса. Тогава българската песен беше "Tears Getting Sober".

Сега видеото към "Growing Up is Getting Old" започва именно с напомняне за миналогодишното безпрецедентно отменяне на конкурса, който се провежда от 1956 година.

"Избрахме песента, която има най-силно послание и можем да разкажем визуално по най-атрактивния начин. Последната година беше много тежка за всички нас, но е време да продължим напред - напред към по-доброто", каза Виктория за "Growing Up is Getting Old".

В момента букмейкърите нареждат българската песен на второ място след тази на Швейцария.

mediapool.bg