Кламер БГ - Новини: Кафене в Германия дава на клиентите шапки с дунапренени макарони за спазване на дистанция

Кафене в Германия дава на клиентите шапки с дунапренени макарони за спазване на дистанция

Общество

|
Нед, 17 Май 2020г. 15:37ч.
Кафене в Германия дава на клиентите шапки с дунапренени макарони за спазване на дистанция

Кафене в Германия отпразнува отварянето си след карантината с оригинално хрумване да поддържа дистанция между клиентите като им дава шапки с дунапренени макарони, които иначе се ползват за басейн или плаж.

Миналата събота собствениците на Cafe & Konditorei Rothe в Шверин – (избирателният район на канцлера Ангела Меркел в провинция в провинция Мекленбург- Западна Померания) – вече можеха да отворят заведението за клиенти след като ограничителните мерки бяха вдигнати.

Докато хората се наслаждават на прекарването си там, мотото на кафенето е "Спазвайте социална дистанция".

Вместо да държат хората на разстояние чрез очертания по пода или поставяне на плексигласови прегради, в кафенето раздават сламени шапки, на които са прикрепени по два -три цветни макарона от пяна.

Собственичката Джаклин Роте публикува снимка на страницата на кафенето във фейсбук, на която се вижда как клиентите седят по масите с шапки на главите, от които стърчат плажните макарони.

Днес е така- мярка за дистанциране, написа тя.

Роте коментира пред Си Ен Ен, че множество щастливи клиенти прииждат към заведението, наслаждавайки се на кафе, торта и бира в слънчевото време.

"Това беше перфектният начин хората да бъдат държани на разстояние – освен това забавен", обяснява тя как й е хрумнала идеята, пред местната телевизия Ер Те Ел, която засне репортаж за повторното отваряне на ресторанти и кафенета в проницнията.

Това беше перфектна импровизация, разбира се, смешна и нашите клиенти я оценяват, казва Роте. По думите й обаче това показва колко е трудно да се спазва дистанция от 1.5 метра.

Кафенето, което е и сладкарски магазин, обикновено държи 36 маси вътре и 20 навън при по -топло време, разказва Роте. Въведените хигиенни изисквания и тези за дистанция между хората налагат промяна и сега заведението има 12 маси вътре и само осем навън. В нормалната ситуация отпреди коронавируса, разстоянието между масите е било 80 сантиметра, но сега заведението работи на половината на капацитета клиенти, които може да настани.

След въвеждането на мерките срещу разпространението на вируса кафенето е продължило да работи, но не и да сервира на клиенти вътре в заведението.

Германия вдигна някои от ограничителните мерки, след като Ангела Меркел обяви, че страната е преминала първата фаза на пандемията. Меркел обаче предупреди, че Германия рискува нов ръст на заразени хора, ако хората престанат да спазват физическа дистанция помежду си.

По последни данни в Германия има 174 400 случая на коронавирус и 7 884 починали от Covid-19.

mediapool.bg