Кламер БГ - Новини: Андре Рийо с два концерта в София заради голям интерес

Андре Рийо с два концерта в София заради голям интерес

Общество

|
Четв, 23 Ноем 2023г. 12:54ч.
Андре Рийо с два концерта в София заради голям интерес

Световноизвестният цигулар и диригент Андре Рийо и неговият оркестър от 60 музиканти ще има два концерта в София през март 2024 г. Сн. Виктория Вучева

Световноизвестният цигулар и диригент Андре Рийо отново ще плени българската публика с два концерта в София през март 2024 г.

Дългоочакваното му завръщане у нас е част от световното му турне. Първоначално беше планиран само един концерт в зала "Арена София" на 15 март 2024 г. Единадесетте хиляди билета за него бяха разпродадени за пет дни. Това е причината той да се реши и на втори концерт на следващия ден - 16 март. Билетите за него вече са в продажба, обявиха организаторите на концерта.

Андре Рийо идва в София с изцяло нова програма. Публиката ще бъде пренесена в свят на очарователни мелодии, поднесени от виртуозния нидерландец и неговият оркестър "Йохан Щраус", хор и солисти от различни националности. Репертоарът се простира от класически музикални шедьоври до валсове, музика от филми, поп хитове и опера.

Андре Рийо е един от най-популярните музиканти в света. Известен е със своите романтични, вдъхновяващи и забавни изпълнения.

Концертите му често включват ослепително светлинно шоу, пищни костюми, спектакли, в които въвлича публиката, като това ги прави уникално и завладяващо преживяване. Това усещане за общност и празник е превърнало концертите му в хит за публика от всякакви възрасти и националности.

"Емоциите са ключът! Когато една музика докосне сърцето ми, знам, че ще докосне и вашите сърца. Очаквам с нетърпение най-сетне да се върна в България следващата година с моя оркестър "Йохан Щраус", хор и много международни солисти. Надявам се да видя всички да пеете и да танцувате с мен!", казва Андре Рийо.

Този път изненада сред великолепните солисти е 15-годишната Ема Кок, която е специален гост на турнето на Рийо. Тя е победител в "Гласът на децата" (Voice Kids) на Нидерландия и в шоуто за таланти "Мини звезди" (Ministars) с изпълнението си на френската песен "Виола" (Voilа) на Барбара Прави, прочула се с над 60 милиона гледания в социалните мрежи.

Турнетата на Андре Рийо надхвърлят продажбите на най-добрите световни поп и рок звезди. Концертите му са визуално удоволствие - от музикантите, смесващи се с публиката в началото на концерта, за да се качат на сцената, пищните костюми и огромният екран с красиви картини, създадени специално за всяка песен. Всичко това гарантира една вълшебна и незабравима вечер за цялото семейство.

Концертите на Андре Рийо са преживяване за всеки, който обича красивата музика, романтиката и забавлението.

Видеата му достигат над 1 милиард гледания в YouTube. Десет милиона фенове го следват във Facebook, продал е над 40 милиона албума в целия свят.

Билетите се продават в мрежата на Eventim.

mediapool.bg