Кламер БГ - Новини: Независим конгресмен смята да се кандидатира за президент на САЩ

Независим конгресмен смята да се кандидатира за президент на САЩ

Свят

|
Ср, 29 Апр 2020г. 15:46ч.
Независим конгресмен смята да се кандидатира за президент на САЩ

Членът на Камарата на представителите в американския Конгрес Джъстин Амаш, напуснал Републиканската партия заради разногласия с президента Доналд Тръмп и гласувал за неговия импийчмънт, съобщи днес, че ще проучи възможността да се кандидатира за президентските избори през ноември, представлявайки Либертарианската партия, предаде Франс прес.

Конгресменът от щата Мичиган обяви създаването на проучвателен комитет - ясен признак, че възнамерява да се включи в надпреварата за Белия дом.

"Американците са готови за практични подходи, основаващи се на смирение и на доверие в хората", написа 40-годишния Амаш в Туитър, цитиран от Ройтерс.

Консервативният парламентарист е член на Конгреса от 2011 г. Той е независим от юли миналата година, когато напусна партията.

Сега той смята да поиска номинацията на Либертарианската партия, която се бори за широки граждански права и свободи, подкрепя политика на ненамеса във външните работи на други страни и иска свеждане до минимум на правомощията на правителството.

"Готови сме за президентско управление, което ще зачита конституцията ни и ще обедини отново народа", подчерта в Туитър Амаш.

Ако се кандидатира, Амаш може да получи подкрепата на някои разочаровани от политиката на Тръмп републиканци, както и на демократи, недоволни от избора на Джо Байдън.

mediapool.bg