Кламер БГ - Новини: Началникът на политическия кабинет на Стефан Янев стана заместник-министър

Началникът на политическия кабинет на Стефан Янев стана заместник-министър

България

|
Ср, 15 Дек 2021г. 19:38ч.
Началникът на политическия кабинет на Стефан Янев стана заместник-министър

Ралица Симеонова

Ралица Симеонова, която беше началник на политическия кабинет на служебния премиер Стефан Янев, сега ще бъде негов заместник-министър на отбраната. Тя е назначена на поста със заповед на премиера Кирил Петков, съобщи правителствената информационна служба..

По образование Ралица Симеонова е бакалавър по политология и магистър по международни политически отношения и сигурност. Притежава докторска степен по сравнителна политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода

февруари 2014 г. – до май 2021 г. работи в Администрацията на президента като експерт в направлението „Сигурност и отбрана“, след което става началник на политическия кабинет на служебния премиер Стефан Янев, който сега е министър на отбраната.

Междувременно Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на отбраната Пламен Йорданов.

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Зарица Динкова и Тодор Чуров, се казва в съобщението на правителството.

Тече одобрението на заместник-министрите

По-рано днес началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова съобщи, че е започнал процесът по номинации на заместник-министри, без да посочи имена.

Съгласно коалиционното споразумение всеки министър има право сам да подбере екипа си, с който ще работи.

Процедурата, описана в коалиционното споразумение, предвижда предварително съгласуване на кандидатите, както и проверка от НАП и ДАНС за всеки един от тях, напомни Бориславова.

mediapool.bg