Кламер БГ - Новини: Над милион лева са откраднати от инкасо автомобила в София

Над милион лева са откраднати от инкасо автомобила в София

България

|
Ср, 16 Ноем 2022г. 13:14ч.
Над милион лева са откраднати от инкасо автомобила в София

Над милион лева са откраднати от инкасо автомобила в София

Повече от един милион лева за задигнати при обира на инкасо автомобил в София, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратураДесислава Петровапред Нова тв. От показания на двамата служителиинкасото и видеокамерие станало ясно, ч в обира са участвали поне четирима души.

"Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкнотис различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки", каза прокурорПетрова.

Разследващи не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали навън, за да се организира по-бързо бягство. Предполага се, че нападателите вероятно са знаели маршрута на инкасото.

Прокуратурата е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите, но все още няма отговор дали са фалшиви или откраднати. Двете коли бяха намерени изгорели след обира в квартал "Кръстова вада"близо до Околовръстното шосе.

В инкасо автомобила е имало двама служители - единият е шофьорът, а другият е зареждал касетите с банкноти.

mediapool.bg