Кламер БГ - Новини: Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

България

|
Пон, 02 Май 2022г. 12:08ч.
Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Мюсюлманският празник Рамазан Байрам бе възвестено в неделя сутринта във всички джамии у нас с голяма молитва. На днешния ден на особена почит е тъпанджията, който е будил хората по време на постите.

За мюсюлманите Рамазан Байрам е ден на прошка и съпричастност. Освен за празнуване, това е и време за равносметка, според вярващите.

Българските мюсюлмани бяха поздравени за празника от президента и настоящия премиер и бившия министър-председател.

"Добрите постъпки, които днес съпътстват празника, са част от уважението между хората, разбирателството и толерантността, с които България е пример", се казва в поздравление на премиера Кирил Петков на Фейсбук страницата на Министерския съвет.

"Пожелавам от сърце домовете и близките Ви да бъдат благословени със здраве, добруване и благоденствие", заяви в свие приветствие президентът Румен Радев, цитиран от пресцентъра му.

"Нека заедно като народ да продължим да отстояваме мира, състраданието и солидарността с всички, нуждаещи се от подкрепа. Защото това е пътят за спасението не само на днешните поколения, а и на човечеството", се казва още в приветствието на държавния глава до представителите на мюсюлманското изповедание в България.

Бившият министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пожела на мюсюлманите много здраве, щастие и благоденствие. "Нека свещеният празник донесе взаимно уважение, толерантност, мир и просперитет на всички", пише Борисов.

mediapool.bg