Кламер БГ - Новини: Мрежа барикадира преградената от частен имот улица в София (видео)

Мрежа барикадира преградената от частен имот улица в София (видео)

България

|
Четв, 14 Апр 2022г. 17:12ч.
Мрежа барикадира преградената от частен имот улица в София (видео)

Мрежа барикадира преградената от частен имот улица в София (видео)

Собствениците на частния имот, които в сряда преградиха столичната улица "Ралевица" в кв. "Манастирски ливади" днес заграждат парцела си с мрежа и така окончателно блокират придвижването на живущите. Това стана ясно от видео, публикувано от живущите в YouTube. Самите собственици на имота посочват, че имат разрешение от район "Витоша" и посочват, че гражданите могат да се придвижват по успоредно трасе до улицата.

В сряда във фейсбук живущите в район "Витоша" чрез групата "Заедно за Манастирски ливади – запад" публикуваха за първи път снимки на затворената улица.

"Ул. "Ралевица" в горната част, в близост до Околовръстното - вече е заграден частен имот. Не може да се минава с автомобил Да си знаете!", гласеше постът в публикацията, следва и приложена снимка.

Преди няколко месеца в интервю за Mediapool общинският съветник от ДБ Борислав Игнатов посочи, че общината вече проспа 10-годишен срок, в който можеше с предимство да отчужди подобни имоти. В последствие общината изпусна подобен срок и за парковете.

В детайли, на 28 януари януари изтекоха 15-те години, в които Столична община по закон имаше ексклузивното право да изкупи тези частни терени в парковете и да ги направи обществено достъпни за всички и завинаги. Така че съвсем скоро е възможно частни имоти да започнат да се появяват в зелените площи на паркове и междублокови пространства.

mediapool.bg