Кламер БГ - Новини: Може да има проблем с регистрирането на "Изправи се! Мутри вън"

Може да има проблем с регистрирането на "Изправи се! Мутри вън"

България

|
Пон, 08 Фев 2021г. 18:40ч.
Може да има проблем с регистрирането на "Изправи се! Мутри вън"

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров предполага, че може да има проблем с регистрирането на името "Изправи се! Мутри, вън" на коалицията около Мая Манолова и т.нар. Отровно трио за предстоящите избори.

"Не смея да коментирам въпроса, преди да е обсъден в ЦИК. Ще ги посрещнем и ще приемем документите им утре. Чух от г-жа Манолова, че имат и резервен вариант, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани точно така", каза той пред БНР.

Според него "името е много необичайно и не е сигурен дали отговаря на критериите за добри нрави".

Очаква се във вторник сутринта Манолова и Триото да подадат документите си за участие в предстоящите избори като коалиция "Изправи се! Мутри вън".Самото име на обединението бе обявено в неделя.

Преди ден на въпрос дали коалицията може да не бъде регистрирана с такова наименование адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви, че очаква всичко от ЦИК.

"Идеята на ЦИК е да спрат всички, които не са ГЕРБ, БСП и ДПС. Мутрите ще се обидят, че ги наричаме мутри? Ние ги наричаме 3-4-та година така, това не е от днес. Четохме внимателно закона, не би трябвало да ни спъне. Имайки предвид, че ГЕРБ държат ЦИК вероятно ще ни спънат ", каза той и добави, че имат всякакви планове и ще се справят с всяка трудност.

mediapool.bg