Кламер БГ - Новини: Мауриньо след тежката загуба на "Ман Юнайтед": Спечелил съм повече, отколкото другите взети заедно

Мауриньо след тежката загуба на "Ман Юнайтед": Спечелил съм повече, отколкото другите взети заедно

Спорт

|
Вт, 28 Авг 2018г. 12:45ч.
Мауриньо след тежката загуба на "Ман Юнайтед": Спечелил съм повече, отколкото другите взети заедно

Селекционерът на "Червените дяволи" Жозе Мауриньо напусна обиден пресконференцията след тежката загуба на "Манчестър Юнайтед" от "Тотнъм" с класическото 0:3 във Висшата лига в понеделник вечерта.

"Знаете ли какъв е резултатът? 3:0", обърна се Специалния към репортер, задал му въпрос, като използваше и пръстите си.

"Нали знаете какво означава. Три гола на нула. Но означава и още нещо - трите пръста. И то е, че имам три титли на Висшата лига и съм спечелил повече от всичките останали 19 треньори, взети заедно. Аз три, те две. Така че, уважение, човече, уважение, уважение", каза Мауриньо, ставайки от стола, след което напусна залата за пресконференции.

Португалският специалист визира трите си шампионски купи с "Челси". От останалите 19 треньори по една титла имат Пеп Гуардиола ("Манчестър Сити") и Мануел Пелегрини (с "Манчестър Сити", а сега е начело на "Уест Хям").

Моуриньо привлече вниманието още след последния сигнал, когато влезе на терена и поздрави футболистите си един по един. После отиде пред прочутата трибуна "Стретфорд енд", където сядат най-запалените запалянковци на "Юнайтед", и около минута аплодира малкото останали фенове, които му отвръщаха със същото. Огромна част от почитателите на домакините си бяха тръгнали.

След като "Тотнъм" поведе с 2:0 в първите минути на второто полувреме, гостуващата агитка пък не спираше да подкача Моуриньо с рефрена "Сутринта ще те уволнят".

Още в началото на пресконференцията Мауриньо беше настроен "на нож" към репортерите, което е обичайна практика.

"Нашите фенове не четат вестници и не гледат телевизия.Те са по-интелигентни. Отговорът им беше невероятен. Изумително е да реагираш по този начин, когато любимият ти отбор е загубил с 0:3 у дома. Моето послание е същото като на публиката към играчите. Щастлив съм заради тази реакция. Понякога футболистите не получават каквото заслужават, а въпреки загубата те заслужиха уважение. Феновете са най-добрият съдник във футбола, а нашите фенове са най-добрите", каза той.

Моуриньо изтъкна, че е доволен от играта на отбора си. И изрази недоволство от медиите, че не знаели какво искат. Когато побеждавал, го критикували заради начина на игра, а в такива случаи му търсели сметка, че не печели.

Според анализатори португалецът видимо търси подкрепа сред феновете и играчите, с които обаче не е в никак добри отношения, за което някои от тях намекнаха в началото на лятото.

В края на тренсферния период Мауриньо публично се опълчи на изпълнителния директор Ед Удуърд заради липсата на нови играчи, каквито е поискал още през май.

Водещи специалисти на Острова са на мнение, че ако в следващите кръгове Моуриньо не стабилизира отбора си, ще бъде отпратен. Той е фаворит на букмейкърите за уволнение още преди Коледа, независимо че има огромна наустойка в договора си.

mediapool.bg