Кламер БГ - Новини: България победи Словения с 2:1 като гост в Лигата на нациите

България победи Словения с 2:1 като гост в Лигата на нациите

Спорт

|
Пет, 07 Септ 2018г. 07:46ч.
България победи Словения с 2:1 като гост в Лигата на нациите

Националният отбор на България по футбол победи отбора на Словения с 2:1 в първия си мач новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Двата гола за българите вкара нападателят Божидар Краев ("Мидтиланд" - Дания), а Зайц отбеляза за домакните.

Резултатът изглежда обнадеждаващ предвид обновения отбор на България, в който имаше няколко дебютанти.

Българите поведоха в резултата още в 3-ата минута. Крилото Кирил Десподов подаде на Краев, който овладя бързо и със силен удар по земя от близо 25 метра намери левия ъгъл на врата на Словения. Красивият гол даде увереност на националите и те владееха ситуацията почти до края на полувремето.

Домакините обаче изравниха в 40-та минута., когато Миха Зайц надскочи българската отбрана и отбеляза с глава. В 59-та минута Краев се възползва от грешка на вратаря Вид Белец, който не успя да улови топката и нападателят отблизо вкара за 2:1. Силен мач направи и вратарят Пламен Илиев, който спаси няколко много опасни удари на словенците.

"Спечелихме благодарение на голямото себераздаване. Не играхме толкова добре, но се борихме за националния отбор. Мисля, че това е голямата крачка, която трябва да задържим. Колективът си пролича. Всичко беше на ниво и го пренесохме на терена. Чисто футболно няма да се заблудим, нито ние, нито момчетата ще се заблудят. Далече сме от някои неща", коментира Хубчев пред БНТ.

В неделя националите ще играят втория си двубой от турнира срещу Норвегия в София. Скандинавците победиха с

2:0 в домакинството си срещу Малта.

mediapool.bg