Кламер БГ - Новини: Без изненади в състава на България за световното по волейбол

Без изненади в състава на България за световното по волейбол

Спорт

|
Съб, 08 Септ 2018г. 14:15ч.
Без изненади в състава на България за световното по волейбол

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов обяви окончателния състав за световното първенство. Шампионатът на планетата е от 9 до 30 септември, а мачовете са в България и Италия.

В избора на Константинов за играчи няма изненади. Очаквано либерото на "Пирин" Петър Каракашев заема мястото на Владислав Иванов, който Константинов в грубо отношение и опит за побой. Треньорът пък определи като недопустимо нежеланието на либерото да влезе в игра по време на контрола.

Другите избраници на Константинов са титулярният либеро Теодор Салпаров, разпределителите Георги Сеганов и Добромир Димитров, диагоналите Николай Учиков и Розалин Пенчев, посрещачите Николай Пенчев, Валентин Братоев, Тодор Скримов и Мирослав Градинаров и централните блокировачи Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Николов и Светослав Гоцев.

Първият мач на българския отбор е срещу Финландия в неделя от 20.30 часа. В турнира ще участват 24 тима. Те са разпеделени в четири групи. Мачовете от групата на България ще се играят във Варна. В групата са още Иран, Пуерто Рико, Куба и световният шампион Полша.

Срещите в групата трябва да се изиграят до 18 септември. За втората фаза се класират първите четири отбора от всяка група. Те отново ще бъдат разпределени в четири групи. Победителите от тях и двата най-добри отбора, завършили на второ място, ще продължат към финалната шестица.

mediapool.bg