Кламер БГ - Новини: Льоклер с безапелационна победа в Австралия

Льоклер с безапелационна победа в Австралия

Спорт

|
Нед, 10 Апр 2022г. 16:52ч.
Льоклер с безапелационна победа в Австралия

Льоклер с безапелационна победа в Австралия

Шарл Льоклер спечели втора победа в третия кръг от началото на сезона във Формула 1. Пилотът на Ферари триумфира в Гран при на Австралия пред рекордна 420-хилядна публика по трибуните на пистата "Албърт парк". Те бяха отворени за пръв път от 2019 г. и предизвикаха небивал интерес, който постави рекорд и по посещение въобще на спортно състезание в Австралия.

Льоклер не само, че нямаше никакви проблеми в надпреварата, но спечели и бонус точката за най-бърза обиколка в трети пореден старт.

Големият му съперник за титлата и настоящ шампион Макс Верстапен отпадна 19 обиколки преди края след проблем в двигателя на своя Ред бул. Така нидерландецът не завършва второ състезание от три старта този сезон.

"Във Формула 1 никога не е лесно да спечелиш състезание. Мисля, че направих каквото се искаше от мен през целия уикенд. Това обаче нямаше да е възможно без отличната работа на екипа. В момента разполагаме с много точнен болид, много силен, но сезонът е дълъг, трябва да продължим по този начин", каза Льоклер след надпреварата.

Втори остана Серхио Перес с Ред бул, а Джордж Ръсел за пръв път се качи на подиума като пилот на Мерцедес, след като удържа атаките на съотборника си Люис Хамилтън.

Победата е четвърта в кариерата на Льоклер.

Пилотът от Монако има 71 точки след първите три състезания, втори във временното класиране излезе Ръсел, който е с 37. Трети е Карлос Сайнц, който отпадна още в началото на състезанието, а Серхио Перес има 30 точки след първите три старта. Верстапен е с 25 точки, спечелени от Гран при на Саудитска Арабия.

mediapool.bg