Кламер БГ - Новини: Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Свят

|
Нед, 06 Март 2022г. 17:42ч.
Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Доминик Рааб

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години, заяви в неделя британският вицепремиер Доминик Рааб и добави, че международните съюзници трябва да демонстрират "стратегическа издръжливост", за да е сигурно, че руският президент Владимир Путин ще се провали, предаде Ройтерс.

"Нашата мисия е с нашите съюзници да гарантираме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време - говорим за месеци, ако не за години", отбеляза вицепремиерът в интервю за телевизия Скай Нюз.

Рааб каза още, че приказките за нараснала опасност от това Русия да използва ядрено оръжие при нашествието си в Украйна са опасна политическа риторика. Така той отговори на въпрос на журналист от телевизия "Скай нюз" за възможна ядрена ескалация от страна на Кремъл.

Той определи изказванията на Путин за нарасналата ядрена заплаха като "реторика на ръба" и добави, че това е отклоняване на вниманието от истинските проблеми, а именно - незаконното нахлуване в Украйна, което не върви по план.

Доминик Рааб отрече, че западните санкции към Русия са равносилни на обявяване на война, както заяви в събота руският президент Владимир Путин.

mediapool.bg