Кламер БГ - Новини: Лозан Панов: При балотаж ще съм за кандидата, който не е подкрепен от ДПС

Лозан Панов: При балотаж ще съм за кандидата, който не е подкрепен от ДПС

България

|
Пон, 01 Ноем 2021г. 10:11ч.
Лозан Панов: При балотаж ще съм за кандидата, който не е подкрепен от ДПС

Лозан Панов, сн. БГНЕС

Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, ако това не се случи, ще застана зад кандидата, който не е подкрепен от ДПС, каза кандидат-президентът Лозан Панов пред бТВ.

Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от "Демократична Българя“

Относно решението на Конституционния съд по казуса с гражданството на Кирил Петков, Панов коментира:

“На този етап трудно можем а преценим дали бившият министър на икономиката е действал в заблуда, неглижирал е закона или е имал лоши съветници. Въпросът е дали правните последици могат да бъдат предотвратени. Не мисля, че е формален актът на президента, с който назначава министрите в служебния кабинет“.

Според Панов президентът Румен Радев не е юрист и няма поглед върху правните последици. По думите му държавният глава е трябвало да направи проверка.

“При назначаването на главния прокурор, във Висшия съдебен съвет имаше дебат за интегритета на главния прокурор и дали той има необходимите познания. Този дебат доведе до изводи, че той няма необходимите качества. Президентът не направи проверка и тогава“, коментира Панов.

Кандидатът за президент каза още, че през лятото вече е имало данни за двойното гражданство на Петков, но Радев не предприел никакви действия. Според него нарушението на Конституцията е основание за импийчмънт.

Относно противоепидемичните мерки, Панов посочи, че зеленият сертификат не нарушава гражданските права. Той застана твърдо зад ваксините и допълни, че се е имунизирал срещу Covid-19 през април месец.

Той уточни, че ако е бил в ”обувките на Радев“, е щял да настоява за по-стриктни мерки, но застава срещу националния локдаун.

Панов разкритикува онлайн обучението при най-малките ученици.

mediapool.bg