Кламер БГ - Новини: 18-годишен за час откраднал три коли и катастрофирал с две от тях

18-годишен за час откраднал три коли и катастрофирал с две от тях

България

|
Пон, 01 Ноем 2021г. 13:42ч.
18-годишен за час откраднал три коли и катастрофирал с две от тях

18-годишен за час откраднал три коли и катастрофирал с две от тях

Задържан е 18-годишен мъж, откраднал за около час три леки автомобила и катастрофирал с два от тях. 18-годишният е неправоспособен водач, и е бил в нетрезво състояние при залавянето му. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Инцидентите са от вчера в диапазона 6.00-7.00 часа. Кражбите са извършени от село Атия. Първата е на лек автомобил "Опел Мерива", собственост на 60-годишен мъж. Автомобилът е открит изоставен в селото на около 150 метра от мястото, където е бил паркиран.

След това младежът откраднал втори автомобил - "Опел Астра", собственост на 44-годишна жена. С него мъжът е катастрофирал в крайпътна канавка и го е изоставил. Колата е открита на 2 километра от Атия в посока село Росен.

В полицията в Созопол е подаден сигнал и от 59-годишен мъж от селото, че колата му "Форд" е противозаконно отнета. Открита е на входа на селото. Там младият мъж е катастрофирал и я изоставил. Задържаният е направил пълни самопризнания за трите случая. При залавянето му дрегерът е отчел 1,25 промила алкохол в кръвта. Обяснил е, че празнувал в село Атия с приятели, след което е нямал транспорт, с който да се придвижи до дома си в село Росен.

mediapool.bg