Кламер БГ - Новини: Кънев: ГЕРБ може да сдаде президентството на БСП

Кънев: ГЕРБ може да сдаде президентството на БСП

България

|
Пон, 18 Апр 2016г. 16:43ч.
Кънев: ГЕРБ може да сдаде президентството на БСП

ГЕРБ може и да не участва на президентските избори, като по този начин доброволно сдава президентската институция на БСП. Това коментира в неделя във Велико Търново лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на среща с граждани. Повод за твърдението му бе Националната работна среща на ГЕРБ, по време на която Борисов заяви, че е несправедливо партията му да плаща кампания на даден кандидат, и когато туй бъде избран, изведнъж да се отрече от нея.

Според лидера на ДСБ това може да означава, че ГЕРБ дава доброволно президентството на ляв кандидат, особено на фона на изявленията на Георги Първанов за общ кандидат президент между партиите, които подкрепят правителството.

"Ако се върви към такъв кандидат, на старата гвардия, трябва да има по-сериозно обединение от Реформаторския блок, което да се обедини и да избере президент", убеден е Кънев.

За пореден път той заяви, че българската прокуратура е основен инструмент за управлението на мафията.

"Българската прокуратура е пълна с дебели папки срещу лидери на мнения, представители на бизнеса, политици. Реформата в прокуратурата е първата брънка на политическото очистване. Пробивът в постигнатия компромис беше фатален. Половин крачка напред вече има. Положителни промени ще настъпят в съда. Реформата в прокуратурата предстои, без нея няма да се тръгне напред", каза Кънев.

mediapool.bg