Кламер БГ - Новини: Хайката на Перата с нов клип, в който се гаври с мигранти

Хайката на Перата с нов клип, в който се гаври с мигранти

България

|
Пон, 18 Апр 2016г. 18:22ч.
Хайката на Перата с нов клип, в който се гаври с мигранти

Самопровъзгласилият се "Цивилен отряд за защита на жените и вярата", който през миналата седмица доби популярност около обвиняемия за незаконното задържане на трима мигранти Петър Низамов-Перата, излезе с нов видеоклип, в който са заснети същите бежанци.

Става въпрос за тримата млади афганистанци, които хайката на Перата залови в района на турската граница в Странджа преди десетина дни, и които бяха заснети да лежат по лице с вързани със "свински опашки" на гърба ръце.

В новите кадри, публикувани през уикенда в мрежата за видеосподеляне Ютюб, същите мигранти стоят седнали с гръб един към друг, докато снимащия ги инструктира на развален английски език: "I want see your faces! Faces! Faces! Not Bulgaria, not Bulgaria!" Същевременно мъжът зад кадър дърпа за косата единия от "задържаните", за да заснеме лицето му по-добре.

За разлика от първия клип, който Перата публикува в собствения си профил във Фейсбук и така сам предизвика ареста си няколко дни по-късно, този път видеото е качено в Ютюб от профила на интернет телевизия TMSAND ITV. Не става ясно дали и на тези кадри се чува гласът на Перата или на някого другиго от сподвижниците му.

Петър Низамов в момента се намира под домашен арест, който му бе определен от Районния съд в Малко Търново в петък. Тогава магистратите приеха, че въпреки че по делото има данни, от които може да се направи извод за наличие на опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, няма риск той да се укрие. Затова и го освободи от следствения арест.

Прокуратурата обаче обяви в понеделник, че ще протестира това решение пред Окръжния съд в Бургас, като мярката на Низамов ще бъде разгледана от втората инстанция в четвъртък. В миналото Перата е осъждан общо три пъти за нанасяне на телесни повреди, като едната е на длъжностно лице – през 2004 г., а през 2005 и 2009 г. са по хулигански подбуди. По тези дела той е бил осъден условно и на пробация. Има и една глоба за хулиганство.

Перата от години е известен с Бургас с многобройните си прояви в нощни заведения по южното Черноморие. Неведнъж той е бил задържан и съден заради участие в различни побои заедно с негови приятели, повечето от които са известни с близостта си до т.нар. банда на Рижите – братята Калоян и Симеон Стоянчови.

mediapool.bg