Кламер БГ - Новини: Нито един заразен в южнокорейския град Тегу, където избухна първата епидемия извън Китай

Нито един заразен в южнокорейския град Тегу, където избухна първата епидемия извън Китай

Коронавирус

|
Пет, 10 Апр 2020г. 12:31ч.
Нито един заразен в южнокорейския град Тегу, където избухна първата епидемия извън Китай

Южнокорейският град Тегу, където избухна първата най-тежка епидемия от новия коронавирус извън Китай, съобщи днес, че няма нови заразени през последното денонощие, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало за първи път от края на февруари, а и в цялата страна броят на регистрираните нови случаи е спаднал до рекорден минимум.

В Тегу има общо 6807 заразени с коронавируса - над половината от всичките 10 450 в Южна Корея. В края на февруари в църква в този град настъпи масово заразяване, което доведе до рязък скок на заразените в страната.

През последното денонощие в Южна Корея има само 27 нови заразени с коронавируса, което е девети пореден ден с под 100 регистрирани случая, отбелязва Асошиейтед прес.

Четирима души са починали в страната от причиняваното от вируса заболяване Covid-19 през последното денонощие. С това общият брой на смъртните случаи в Южна Корея достигна 208.

В петък в страната започна гласуване на парламентарни избори, които се провеждат днес и утре от 6 ч. до 18 ч. местно време. На избирателите настоятелно се препоръчва да отиват в избирателните секции със защитни маски.

На опашките за бюлетини хората трябва да спазват разстояние от най-малко един метър помежду си. Влизането в кабинката за гласуване може да става само с пластмасови ръкавици и след дезинфекция на ръцете.

На входа ще се измерва температурата на всички избиратели. Хората със симптоми на дихателно заболяване или с температура над 37,5 градуса ще бъдат насочвани към специално оборудвани секции в осем медицински ведомства.

mediapool.bg