Кламер БГ - Новини: Австралия получи първата си пратка ваксини Pfizer

Австралия получи първата си пратка ваксини Pfizer

Коронавирус

|
Пон, 15 Фев 2021г. 08:07ч.
Австралия получи първата си пратка ваксини Pfizer

Австралия започва следващата седмица да ваксинира населението си срещу Covid-19, след като днес получи първата си пратка ваксини на американската компания Pfizer, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството съобщи, че на пристанището в Сидни са пристигнали над 142 000 дози. Сред първите, които ще могат да се ваксинират от 22 февруари, са медиците, обитателите на домовете за възрастни хора и работещите в хотелите за карантиниране.

Австралийският премиер Скот Морисън също ще е сред първите, които ще бъдат ваксинирани, в опит да засили общественото доверие в програмата.

Австралия реши да не ускорява процедурата за одобряване на ваксината, за да повиши доверието на хората в безопасността на продукта на Pfizer.

До момента ваксината на Pfizer е единствената одобрена за използване в страната. Очаква се обаче националният регулатор да одобри скоро и ваксината на "АstraZeneca".

Австралийските власти са договорили страната да получи 20 милиона дози от ваксината на Pfizer и да получи или произведе 53.8 милиона дози от ваксината на "АstraZeneca".

mediapool.bg