Кламер БГ - Новини: Кметът на Перник: Корнелия Нинова живее в собствен свят

Кметът на Перник: Корнелия Нинова живее в собствен свят

България

|
Вт, 22 Дек 2020г. 10:39ч.
Кметът на Перник: Корнелия Нинова живее в собствен свят

"БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна".

Това заяви пред бТВ кметът на Перник Станислав Владимиров. На няколко пъти през последните дни той бе критикуван остро от партията си заради намерението му да закрие културни институти в града и да увеличи такса смет в селата. Владимиров твърди, че парите за култура в града се харчат без да има реален продукт и отиват предимно за заплати. Кметът заяви, че местният театър не е имал постановка от 2016 г. Според него реформите трябва да засегнат и оркестрите в града. Владимиров твърди, че ще се съкращават щатни бройки, но финансирането на културни дейности реално ще се увеличи. Плановете му предизвикаха реакция от ръководството на БСП - оттам заявиха, че е недопустимо закриването на културни институции.

В отговор Владимиров заяви, че Нинова се опитва да печели евтини политически дивиденти.

"Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия (партийната БСТВ б.р.). Очертава се подмяна на вота на избирателите", заяви Владимиров. Той обясни, че никой от ръковдството на партията не е търсил контакт с него.

Владимиров е на поста от края на 2019 г. Още в първите дни от мандата му кметът въведе воден режим заради почти празни язовир "Студена". След това на няколко пъти Владимиров демонстрира близост с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят бе на няколко посещения в града. Бяха отпуснати пари за спешно построяване на довеждащ водопровод от София, както и за подмяна на старите тръби от градската ВиК-мрежа. При едно от посещенията, возейки се в премиерската джипка, Владимиров показа кръстовище, където трябва да се направи кръгово. Парите за проекта бяха наскоро отпуснати от министерския съвет.

mediapool.bg