Кламер БГ - Новини: Китаец се оказа жив, 11 години след като беше “кремиран“

Китаец се оказа жив, 11 години след като беше “кремиран“

Свят

|
Съб, 04 Март 2023г. 15:50ч.
Китаец се оказа жив, 11 години след като беше “кремиран“

Китаец се оказа жив, 11 години след като беше “кремиран“

Жител на китайската провинция Чунцин, който избягал от старчески дом и по-късно беше смятан за загинал при автомобилна катастрофа, беше намерен жив 11 години след “кремирането“ му.

Както съобщава TVBS, Чжуо Нан страдал от психично заболяване и живеел в къщата на брат си. По-късно той бе преместен в старчески дом, но често боледувал и редовно се лекувал в обикновена болница.

През 2012 г. китаецът изчезнал мистериозно. Установено било, че е избягал през задния вход на лечебното заведение. Роднини и полиция започнали издирването му, но скоро близо до болницата било открито обезобразено тяло. Предполагало се, че мъжът е пострадал при катастрофа. Семейството идентифицирало починалия като Нан и го кремирало.

Но 11 години по-късно полицейски патрул се натъкнал на бездомник, който се държал странно. Полицията го откарала в спешния пункт и публикувала съобщение за издирване от близките му. Семейството на Нан веднага го разпознало. Събрал се отново със семейството си, Нан веднага прегърнал брат си и двамата се разплакали като деца. Сега полицията възнамерява да идентифицира лицето, което е било кремирано вместо Нан.

По-рано беше съобщено, че жител на Индия, който беше обявен за мъртъв, е открит жив в друг щат осем месеца след кремацията. Когато журналистите казаха на мъжа, че семейството му вече го е погребало, той само се усмихна и каза, че не знае за това.

mediapool.bg