Кламер БГ - Новини: В Пекин започна годишната сесия на китайския парламент

В Пекин започна годишната сесия на китайския парламент

Свят

|
Нед, 05 Март 2023г. 15:06ч.
В Пекин започна годишната сесия на китайския парламент

Сн. ЕПА/БГНЕС, архив

В Дома на народните събрания в Пекин започна годишната сесия на китайския парламент, съобщи Китайската централна телевизия.

Годишната сесия на парламента ще приключи на 13 март.

На сесията са планирани традиционни точки на дневния ред - изслушване и обсъждане на доклада на китайския премиер Ли Къцян за работата на правителството и за изпълнението на централния и местния бюджет през миналата година, изслушване на отчети за работата на Постоянния комитет на парламента, на Върховната народна прокуратура и за Върховния народен съд на Китайската народна република.

Освен това законодателите ще обсъдят доклад за изпълнението на плана за социално-икономическо развитие за изминалия период, ще очертаят ключовите направления за развитието на Китай и ще приемат бюджета за тази година.

Китайското правителство заяви днес, че през тази година Китай ще се стреми да постигне икономически растеж от "около 5%", предаде Асошиейтед прес.

Целта бе оповестена от премиера Ли Къцян в рамките на доклада за работата на правителството.

Китайският президент Си Цзинпин заяви по-рано, че основен приоритет през тази година ще бъде икономическото възстановяване, базирано на потреблението, след като миналата година растежът на китайската икономика спадна до 3%, отбелязва АП, цитирана от БТА.

СПОДЕЛЕТЕ

mediapool.bg