Кламер БГ - Новини: Йотова не се притеснява от протестите срещу Радев, а от бъдещото управление

Йотова не се притеснява от протестите срещу Радев, а от бъдещото управление

България

|
Пет, 02 Юни 2023г. 12:55ч.
Йотова не се притеснява от протестите срещу Радев, а от бъдещото управление

Илияна Йотова, сн. БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова е разтревожена от недоверието между партньорите в бъдещото правителство, а не от протестите срещу държавния глава Румен Радев.

"Каза (акад. Николай Денков), че влиза в това управление без да има никакво доверие в своите коалиционни партньори – политическа партия ГЕРБ, че има доверие само на г-жа Мария Габриел. Това не е добро начало, но не всеки път, когато началото е лошо, то се развива по този начин. Да се надяваме, че ще има стабилен и успешен кабинет", каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Казанлък.

Според вицепрезидента “това не е добро начало”.

Президентът Румен Радев през последните дни се обяви неколкократно срещу формирането на кабинет с втория мандат на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ).

Тя допълни, че не се притеснява от насрочения протест срещу президента Румен Радев.

"Ние ще чуем какви са претенциите на хората, винаги в своята политическа биография съм чувала тези хора, независимо дали са хиляди или е само един човек", отбеляза тя и подчерта, че всеки български гражданин трябва да бъде чут, а “умните хора и умните институции си взимат поуки от тези уроци и трябва да вземат правилните решения”.

На въпрос за състава на бъдещия кабинет Илияна Йотова посочи, че не бива да се влиза в хипотези, защото списъкът не е финализиран.

“Ако е този, с който разполагат медиите, не мога да коментирам, защото голяма част от тях не ги познавам лично, но не бих искала в никакъв случай да се включвам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става дума”, каза тя, цитирана от БТА.

Йотова посочи, че бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, защото “ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната и ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, ще трябва да променят службите за сигурност и МВР с наши, за да прави нашите избори”.

mediapool.bg