Кламер БГ - Новини: Искът срещу Волгин заради Народния съд може да стане колективен

Искът срещу Волгин заради Народния съд може да стане колективен

България

|
Пет, 16 Юни 2023г. 19:36ч.
Искът срещу Волгин заради Народния съд може да стане колективен

Искът срещу Волгин заради Народния съд може да стане колективен

Искът за обезщетение срещу водещия в БНР Петър Волгин може да стане колективен. Това стана ясно след като депутатът от “Демократична България“ Манол Пейков обяви кампания за събиране на средства.

Ден по-рано стана ясно, че 102-годишна жена от Лом е завела дело срещу Волгин заради негов коментар за народния съд.

"Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд", е написал водещият във фейсбук през февруари.

В исковата си молба жената е посочила, че се е почуствала обидена от думите му, тъй като семейството й е пострадало тежко от комунистическия режим. Тя посочва, че съпругът й е бил извикан за справка и повече никой не го е видял. Две години по-късно е бил обявен за безследно изчезнал.

Искът е за 5 хил. обезщетение, но е предявен пред Софийския районен съд частично – за 1000 лв. Причината е, че жената не може да си позволи държавната такса от 4% върху цялата сума.

Затова Пейков заяви, че започва кампания за събиране на парите за таксата, за да може искът да се предяви в пълен размер. По-късно той съобщи, че са му писали много хора, които искат да се присъединят към делото.

Към момента процесът не е започнал. По делото е проведено разпоредително заседание и съдът е указал да се плати държавната такса.

mediapool.bg