Кламер БГ - Новини: Изпращаме втори випуск курсанти за флота на Виетнам

Изпращаме втори випуск курсанти за флота на Виетнам

България

|
Вт, 07 Апр 2015г. 09:28ч.
Изпращаме втори випуск курсанти за флота на Виетнам

vietnamski-kursantiДесет младежи от Виетнам завършват успешно петгодишното си обучение във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Те ще получат дипломите си през месец юни и ще се завърнат в родината си за служба във флота на социалистическата република.

В началото на месеца курсантите, по специалност „Корабоводене за ВМС”, посадиха дърво в двора на училището. Хвойновото дърво е в близост до паметника на Никола Вапцаров

„От името на виетнамските курсанти на „Випуск 2015” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, специалност „Корабоводене за Военноморските сили”, и лично от свое име искам да ви благодаря за всичко, което направихте през тези пет години за нас. Ние сме убедени, че ще се влеем успешно в редиците на Военноморските сили на Република Виетнам – нашата скъпа родина, а това отново е ваша заслуга, защото калихме воля, сили и характер под вашите целенасочени грижи. Получихме престижно образование и сме горди с това. Благодарим ви още веднъж и попътен вятър на другите след нас.”, обърна се випускникът Ле Ван Тиен към кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на училището, както и към офицерите и преподавателите.

Този е втори випуск на курсанти от СР Виетнам. Първият випуск курсанти се обучават във ВНВМУ „Н. Й. Вапцаров” от 1981 до 1986 г., съобщават от училището.

Maritime.bg – България / Морско образование