Кламер БГ - Новини: Неизвестен предизвика пожар в трафопост в София и загина

Неизвестен предизвика пожар в трафопост в София и загина

България

|
Вт, 07 Апр 2015г. 12:27ч.
Неизвестен предизвика пожар в трафопост в София и загина

Мъж е загинал при нерегламентирано нахлуване в трафопост на ЧЕЗ в понеделник в софийския квартал "Младост“. Той предизвикал късо съединение в съоръжението, в резултат на което се е разразил пожар. Без електрозахранване за около час са останали около 2000 клиенти, съобщиха от компанията.

Екип на ЧЕЗ е констатирал кражба на метални ограждения и решетки, както и наличие на личен багаж на жертвата. Вероятно това не е било първото проникване на мъжа в трафопоста. При извършения оглед е установено, че всички брави и врати на съоръжението са в изправност, а влизането е осъществено чрез разрушение на тухлената стена и отваряне на вратата отвътре.

"Имаме ангажимент да проверяваме всички 17 хиляди трафопоста на територията, обслужвана от компанията, веднъж на 6 месеца и стриктно го спазваме. Съоръжението е било в изрядно състояние", посочва Васил Василев, ръководител направление "Експлоатация и поддържане“ в "ЧЕЗ Разпределение България". Компанията припомня, че само преди 4 дни друг мъж загина при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ в района на село Гуцал, Самоков и призова гражданите да подават сигнали като видят посегателства над съоръженията на оператора..

От ЧЕЗ напомнят, че кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители и застрашават човешкия живот и нормалното функциониране на държавата.

mediapool.bg