Кламер БГ - Новини: И шефът на Гранична полиция се раздели с поста си

И шефът на Гранична полиция се раздели с поста си

България

|
Ср, 02 Юни 2021г. 13:51ч.
И шефът на Гранична полиция се раздели с поста си

Светлан Кичиков, Снимка: БГНЕС

Поредна смяна по върховете на МВР - директорът на гранична полиция Светлан Кичиков се е разделил с поста си, съобщи БНР. Засега няма мотиви за освобождаването му. На негово място е назначен досегашният шеф на граничната полиция в Елхово Деян Моллов.

Смяната на Кичиков идва, след като с постовете си се разделиха главният секретар Ивайло Иванов, шефът на ГДБОП Люмобим Янев и шефове на ключови дирекции, сред които "Инспекторат" и "Вътрешна сигурност".

Рокадите във "Вътрешна сигурност" бяха предшествани от арести на полицаи в Пловдив. При акция на дирекцията бяха задържани шефът на Трето районно Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. След това началникът на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков влезе в конфликт с вътрешния министър Бойко Рашков. Банков твърдеше, че му е бил оказван натиск да арестува шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев без да има доказателства. В отговор Банков се раздели с поста си и срещу него започна дисциплинарно производство.

Смените не подминаха и друга ключова силова структура – ДАНС. От ръководството си тръгнаха разделиха шефът на ДАНС Димитър Георгиев и заместникът му Недялко Недялков.

mediapool.bg