Кламер БГ - Новини: И МВР започна акция в село Галиче

И МВР започна акция в село Галиче

България

|
Вт, 26 Ян 2016г. 13:48ч.
И МВР започна акция в село Галиче

Специализирана полицейска операция с масово участие на прокурори се проведе във вторник във врачанското село Галиче, а целта е да се провери несменяемият кмет Ценко Чоков. В официалното съобщение на министерството се посочва, че операцията е разпоредена лично от главния секретар на МВР Георги Костов и е насочена към "подобряване на средата за сигурност в района".

"Основните ѝ направления са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии", се казва в съобщението.

Преди ден главният прокурор разпореди да се извърши цялостна проверка на дейността в кметството на село Галиче. За целта бяха командировани трима прокурори от Враца и Бяла Слатина.

Проверката на прокуратурата трябва да обхване периода от началото на предходния мандат на кмета до настоящия момент. От съобщението се разбира, че ще се проверява абсолютно всичко.

Съобщението на прокуратурата гласеше накрая: "Разпоредено е, в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства". От това лъха усещане за спешност да се намери нещо срещу Чоков, както и необяснимата презумпция, че в други случаи е било възможно да се намерят данни за престъпление и да не се образува дело.

mediapool.bg