Кламер БГ - Новини: И Валери Симеонов се кандидатира за президент

И Валери Симеонов се кандидатира за президент

България

|
Четв, 07 Окт 2021г. 13:48ч.
И Валери Симеонов се кандидатира за президент

И Валери Симеонов се кандидатира за президент

Бившият вицепремиер и бивш коалиционен партньор на ГЕРБ Валери Симеонов също се кандидатира за държавен глава. Той е издигнат от коалиция около партията му НФСБ.

Номиниран за негов вицепремиер е лидерът на "Български демократичен форум Радикали" Цветан Манчев.

"Смятаме, че с господин Манчев можем да поемем отговорността, която се възлага от Конституцията и от избирателите, за да работим за единството на нацията. Смятаме, че можем да бъдем сериозен коректив на изпълнителната и законодателната власт и можем достойно да защитаваме и да представляваме суверенитета и достойнството на България в международен план", заяви Валери Симеонов.

НФСБ, "Български демократичен форум Радикали" и "Целокупна България"се обединиха в коалиция "Патриотичен фронт". Така се казваше обединението между НФСБ и ВМРО, която бе създадена през 2014 година, а през 2017 година, след присъединяването на "Атака", коалицията прераста в вече несъществуващата "Обединени патриоти".

В момента ВМРО и "Атака" се явяват самостоятелно на президентския и парламентарния вот. От НФСБ обаче явно са решили да възродят името на старата коалиция "Патриотичен форнт".

На изборите през юли НФСБ се яви в коалиция "Българските патриоти" с ВМРО и "Воля". Тогава обединението спечели едва 3.14% или 85 795 гласа и остана извън парламента.

Преди това, през април, "Обединени патриоти" се разпадна и партиите от коалицията отново се явиха отделно на изборите. ВМРО остана на крачка от Народното събрание и събра подкрепа от 3.64%. НФСБ се яви в коалиция с "Воля" на Весели Марешки и получи само 2.37 на сто от гласовете. "Атака" взе 0.49%

Сега Валери Симеонов изрази съжаление, че с ВМРО отново се явяват отделно, но декларира, че ще продължи да работи за разширяване на патриотичното обединение в България.

mediapool.bg