Кламер БГ - Новини: Зимата се завърна в половин България и настъпва

Зимата се завърна в половин България и настъпва

България

|
Нед, 21 Март 2021г. 09:32ч.
Зимата се завърна в половин България и настъпва

С дъжд в съботната вечер, преминал в сняг и натрупал в Западна България, зимата се завърна в страната и до края на неделния ден ще обхване и останалата част Жълт код за дъжд и сняг е обявени за областите Видин, Враца, Монтана, София - области град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Ловеч.

В София през нощта са работили 68 снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на общината. Пътищата са обработени срещу заледяване.

Опесъчени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите "Витоша", "Панчарево", "Овча купел", "Красна поляна", частично "Красно село" и Банкя. Южната дъга на Околовръстния път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове.

Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Валежите в страната ще продължат в неделя и се очаква в повечето области снежната покривка да нарасне и да е между 10 и 25 см. Дъждът ще обърне на сняг и на много други места

Снеговалежите ще продължат да средата на следващата седмица, като почти няма да има разлика между дневните и нощните температури, сочат прогнозите на Националния институт по хидрометеороолия..

В четвъртък ще има повече слънце, но минималните температури ще паднат до минус 6 градуса.

В петък се очаква чувствително затопляне, като дневните температури ще достигнат 9 градуса над нулата, но минималните ще останат отрицателни.

mediapool.bg