Кламер БГ - Новини: "Зелените" в ДБ подкрепиха Радев за балотажа

"Зелените" в ДБ подкрепиха Радев за балотажа

България

|
Четв, 18 Ноем 2021г. 16:51ч.
"Зелените" в ДБ подкрепиха Радев за балотажа

Партия "Зелено движение", която е част от "Демократична България", обяви подкрепата си за Румен Радев на предстоящия в неделя балотаж на президентските избори.

На първи тур обединението, след решения на ръководствата на трите партии в него - "Да, България", ДСБ и "Зелено движение", застана зад Лозан Панов.

Сега Националният съвет на "Зелено движение" реши да подкрепи Радев. Останалите две партии в "Демократична България" не се обявили дали подкрепят някой от кандидатите.

"България има шанс за положителни промени през следващите години и смятаме, че Радев като президент може да бъде част от решенията. През петте си години той доказа, че може да слуша разумните доводи за налагане на вето и го упражняваше в случаи, като промените в Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие", пишат от "Зелено движение".

Оттам посочват, че очакват Радев да "бъде глас в подкрепа на нашите приоритети - чиста и зелена България, запазена природа, преход към нисковъглеродна икономика, зачитане на правата на човека, реформа в съдебната система, регулаторите и държавната администрация, спиране на корупцията и злоупотребата с еврофондове и пари на данъкоплатците".

"Зелено движение" подкрепи Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе на първия тур. Разумът изисква от нас да бъдем активни и на балотажа", посочват още от формацията.

След катастрофалния резултат на "Демократична България" на 14 ноември оставка подаде не само лидерът на "Да, България" Христо Иванов, но и двамата съпредседатели на "Зелено движение" – Борислав Сандов и Владислав Панев.

mediapool.bg