Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов пак няма да стане депутат

Бойко Борисов пак няма да стане депутат

България

|
Четв, 18 Ноем 2021г. 17:28ч.
Бойко Борисов пак няма да стане депутат

снимка БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да стане депутат и в 47-ия парламент. Той е подал и заявление в Централната избирателна комисия, че се отказва от депутатското си място, предаде БНР.

В изборната нощ Борисов бе изрично попитан дали този път ще влезе в Народното събрание.

Той първо каза, че ще го направи, но след това иронично обясни, че утре може да размисли по въпроса, а накрая обясни, че се е пошегувал.

На тези избори лидерът на ГЕРБ е водач на листите на партията в 25 МИР София. където по традиция е т.нар. "лидерска битка", както и в Пловдив. За пръв път той загуби по преференции в 25 МИР. Там в неделя Борисов получи 4960 преференции, но водачът на "Продължаваме промяната" рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта получи 6833.

В Пловдив ситуацията е аналогична. Лидерът на ГЕРБ взе 4714 преференции, а бившият служебен министър и съпредседател на ПП Кирил Петков - 9254 преференции.

Борисов беше водач в същите избирателни райони и през юли, но още тогава той загуби битката в Пловдив като получи 4806 преференции срещу 5946 за Тошко Хаджитодоров от "Има такъв народ".

Иначе това е третият път, в който Борисов се отказва от депутатското си място. Той направи същото и след вота през април, и след този през юли.

mediapool.bg