Кламер БГ - Новини: Христо Бисеров влезе в болница за началото на делото си

Христо Бисеров влезе в болница за началото на делото си

България

|
Четв, 29 Окт 2015г. 11:34ч.
Христо Бисеров влезе в болница за началото на делото си

Делото срещу бившия заместник-председател на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров не тръгна, защото той е влязъл в болница преди ден. Съставът на Софийския градски съд не успя да даде ход на процеса в четвъртък и го отложи за 25 ноември.

Адвокат на Христо Бисеров не каза от какво страда клиента му. Съдия Снежина Колева нареди за следващото заседание подсъдимият все пак да представи медицински документ, с който да докаже, че е бил в болница.

Бисеров е изправен на съд за неплатени данъци в размер на 26 000 лева, нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Първоначално той беше обвинен в пране на пари заедно с доведения си син Ивайло Главинков. В крайна сметка това обвинение срещу бившия депутат отпадна, а материалите срещу Главинков бяха отделени в друго досъдебно производство.

Обвинителният акт срещу Бисеров беше внесен в съда през април тази година, но бе върнат обратно на прокуратурата след месец заради допуснати нарушения.

mediapool.bg