Кламер БГ - Новини: Горанов: Популизмът е по-лош от алкохолизма

Горанов: Популизмът е по-лош от алкохолизма

България

|
Четв, 29 Окт 2015г. 12:09ч.
Горанов: Популизмът е по-лош от алкохолизма

"Популизмът е по-лош от алкохолизма. Той е общонационална зараза и влияе на цялостното качество на правенето на политика". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов при обсъждането на проектозакона за държавния бюджет за 2016 година в Националния съвет за тристранно сътрудничество в четвъртък.

Репликата му беше насочена към разминаването на експертните и политическите позиции относно необходимите средства за отбрана.

“Тазгодишният дебат много ми хареса, защото всички препоръки и коментари имат своята логика и отношението към бюджета вече не е като към някакъв самоцелен инструмент за разходване на пари. Всеки един на тази маса мисли за това как по-добре да го направи, как по-добре да управляваме държавните ресурси, без да се поставят идеологически догми на дебат. Неслучайно се намират и много общи позиции между синдикатите и работодателите“, похвали тазгодишния дебат в тристранния съвет Горанов.

"За съжаление, и политическият дебат не е консистентен в тази посока, тъй като в момента, в който колегите от работодателските организации коментират с основание сферата на отбрана и сигурност като достатъчно финансирана, политическите партии казват, че не е достатъчно финансирана. Популизмът е по-лош от алкохолизма. Той е общонационална зараза и влияе на цялостното качество на правенето на политика", заяви Горанов.

mediapool.bg