Кламер БГ - Новини: МВР и прокуратурата: Основната версия за убийството в Русе е спонтанно сексуално нападение (Oбновена)

МВР и прокуратурата: Основната версия за убийството в Русе е спонтанно сексуално нападение (Oбновена)

България

|
Ср, 10 Окт 2018г. 10:13ч.
МВР и прокуратурата: Основната версия за убийството в Русе е спонтанно сексуално нападение (Oбновена)

21-годишният Северин Красимиров е задържан в Германия по подозрение, че е убил телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе, съобщи вътрешният министър Младен Маринов на извънреден брифинг в сряда.

”Все още не се изключва нито една версия – както свързаните с личния й живот, така и свързаните с работата й”, каза Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров от своя страна допълни, че на този етап не може да се твърди, че убийството е свързано с професионалната й дейност.

"Това, което е установено на този етап, сочи към спонтанно нападение с цел сексуално посегателство", каза Цацаров.

Маринов също потвърди основната версия и обясни, че заподозреният е бил употребил голямо количество алкохол.

Премиерът Бойко Борисов от своя страна уточни, че предстои задържаният от германската полиция заподозрян да бъде разпитан от местен съд и да бъде екстрадиран в България.

Заподозреният е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства.

"Установените до момента доказателства сочат за спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство. Телесните увреждания, които впоследствие са станали причина за смъртта на Виктория Маринова, са изключително брутални и тежки по своя характер. Лицето е тренирало бокс. Има и данни, че в предходните часове той е употребил голямо количество алкохол”, обясни Сотир Цацаров.

Северин Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали.

Той е бил засечен и от видео камера на алеята в Русе близо до местопрестъплението, съобщи по-рано Нова телевизия. По неофициална информация заподозреният е признал пред близките си за извършеното престъпление.

Задочно са повдигнати две обвинения на предполагаемия убиец Северин Красимиров. Първото е изнасилване, за което предвиденото наказание е 10 до 20 г. затвор. Второто - извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Вътрешният министър Младен Маринов уточни, че полицията е задържала през последните дни и други заподозрени лица във връзка с разследването за изясняване на алибито им и при липса на съпричастност към деянието са били освобождавани.

България е под силен международен натиск за разкриване на случая, като ЕК и САЩ предложиха помощ в разследването.

Пълният запис на брифинга, излъчен на живо по бТВ:

*Очаквайте подробности.

mediapool.bg