Кламер БГ - Новини: Заместник-главният секретар на МВР е освободен от поста

Заместник-главният секретар на МВР е освободен от поста

България

|
Четв, 30 Ноем 2023г. 18:28ч.
Заместник-главният секретар на МВР е освободен от поста

Станимир Станев, снимка БГНЕС

Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев е освободен от поста в четвъртък, след като дълго време преди това е бил в болнични. Засега няма официално обяснение на министерството за решението.

Станев заемаше тази висока позиция в МВР от януари 2022 година, когато на власт бе правителството на Кирил Петков, а вътрешен министър бе Бойко Рашков.

Заради продължителния болничен на Станев за изпълняващ длъжността заместник-главен секретар на МВР по-рано тази година бе назначен Живко Коцев, но той след това бе назначен за титулярен главен секретар

В момента заместник-главен секретар е Димитър Кангалджиев, който бе назначен по заместване на 28 септември, но сега той официално заема поста.

Станимир Станев стана голям началник в системата на МВР през юни 2021 година, когато бе назначен за шеф на главна дирекция "Национална полиция", а 7 месеца по-късно бе назначен за заместник главен секретар като част от екипа на Петър Тодоров.

Тодоров и Станев подадоха оставки на 22 ноември 2022 година, когато при преследване на нелегални мигранти беше тежко ранен полицай. Президентът Румен Радев, чието служебно правителство управляваше тога, не прие техните оставки.

mediapool.bg