Кламер БГ - Новини: Делян Пеевски е най-нехаресваният политически лидер

Делян Пеевски е най-нехаресваният политически лидер

България

|
Пет, 01 Дек 2023г. 10:59ч.
Делян Пеевски е най-нехаресваният политически лидер

Делян Пеевски, снимка БГНЕС

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски продължава да бъде най-неодобряваният политически лидер в България, а огромната му активност през последните месец не показва положителен ефект върху рейтинга му. Това става ясно от поучване на "Маркет линкс"по поръчка на бТВ.

Неодобрението към Пеевски е 78%, а едва 8% от запитаните го одобряват, което е по-малко от процентния дял на подкрепата, получена от ДПС на последните парламентарни избори.

През последната две седмици Пеевски започна да води активна кампания срещу премиера Николай Денков с аргумента, че е по-подгтовен да се справи като премиер.

Изследването на “Маркет линкс“ показва, че премиерът има близо три пъти по-добър рейтинг от този на Пеевски - 22% одобрение. Неодобрението към Денков е 58%.

Корнелия Нинова е вторият най-нехаресван политически лидер след Пеевски. Лидерът на БСП се радва на едва 11% одобрение, докато неодобрението към нея е 71%

Трети по непопулярност е съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков със 70% неодобрение и 14% одобрение. Лидерът на “Възраждане“ Костадин Костадинов е съвсем близо до Петков с 15% одобрение и 64% неодобрение. Следва другият съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов с 15% одобрение и 62% неодобрение.

Най-високо одобрение сред партийните лидер има Бойко Борисов с 20% одобрение срещу 63% неодобрение.

Президентът Румен Радев има положителен рейтинг от 42% одобрение и 38%

неодобрение. Излизането от изпълнителната власт се е отразило добре на неговия имидж. Докато на власт беше служебното правителство, Радев беше с отрицателен рейтинг.

Правителството има 20% одобрение и 60% неодобрение. Народното събрание има едва 13% одобрение, а неодобрението е 63%.

Изследването на "Маркет линкс" е проведено в периода 10-19 ноември сред 1014 пълнолетни граждани по метода пряко лично интервю и онлайн анкета.

mediapool.bg