Кламер БГ - Новини: Зайкова: Хич не ми липсва парламентът

Зайкова: Хич не ми липсва парламентът

България

|
Пет, 17 Дек 2021г. 10:15ч.
Зайкова: Хич не ми липсва парламентът

Снимка: БГНЕС

"Хич не ми липсва Народното събрание, като гледам какви каши бъркат". Това заяви пред бТВ синдикалистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова. Тя бе сред най-колоритните фигури в последните два парламента. Зайкова водеше първите заседания, тъй като бе най-възрастният депутат.

"Мораториумът не е решение на проблема, а отлагането му. Проблем, който след три месеца може да са усложни. Ако, естествено, екипът на правителството не измисли нещо, така че да може да тушира цените", каза тя по повод замразяването на цените на тока, парното и водата до март догодина.

Тя отбеляза, че при гласуването на мораториума правителството е било на един ден, а това време не е достатъчно нито за анализ, нито за предлагане на разумно решение.

"Да са живи и здрави, ще се поправят", коментира тя.

Спад на кражбите и ограничаване на сивата икономика са стъпките, които ще дадат тласък, каза още Зайкова. На въпрос за намалелия вот за ИТН тя заяви:

"Как може да се чувстваш комфортно, когато веднъж си победил ГЕРБ и си имал възможност да решиш проблема с правителството и народът ти е ударил два шамара и сега имаш една трета депутати".

mediapool.bg