Кламер БГ - Новини: Вие не сте богове, пичове. Парламентът намали коледната си ваканция

Вие не сте богове, пичове. Парламентът намали коледната си ваканция

България

|
Пет, 17 Дек 2021г. 10:34ч.
Вие не сте богове, пичове. Парламентът намали коледната си ваканция

Снимка: БГНЕС

Депутатите намалиха коледната си ваканция. Така вместо да почиват от 20 декември до 10 януари народните представители ще се върнат на работа в първата сряда от новата година. По темата имаше две различни предложения. От ИТН поискаха парламентът да почива както всички останали, т.е. само по официалните празници. От "Продължаваме промяната" внесоха компромисен вариант, чрез който почивни станаха и 29, и 30 декември.

В крайна сметка бе одобрен техният вариант. Обсъждането обаче не мина без скандали.

Нямахме и лятна ваканция

Срещу предложението на ИТН се обявиха от ГЕРБ. Първо Любен Дилов-син заяви, че не се държи сметка за хората, изповядващи основното вероизповедание у нас – православното християнство. Той разкритикува управляващите, че не зачитат религията и напомни, че дори не са поканили патриарха при гласуването на кабинета.

"България е страна на верските свободи и правния нихилизъм", обобщи той.

Росица Кирова пък припомни, че миналият парламент не е имал и лятна ваканция, т.е. депутатите са работили цяло лято. „Боя се, че начинът по който подхождаме ни води към повече към демонстрация, отколкото да вършим конкретна работа“, заяви тя и подчерта, че всеки имал семейство и нужда от почивка.

Не сте богове

ИТН настояват депутатите да почиват колкото всички обикновени български граждани, аргументира се пък Тошко Йорданов.

"Вие не сте богове, пичове", обърна се той към залата.

"Това, което ме притеснява, е, че аз не се чувствам пич и принизяването на тази институция е обидно за всички", отговори му Кирова. Тя разкритикува Йорданов за поведението и дори за начина му на обличане.

Председателят на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова пък заяви, че те ще подкрепят предложението на "Продължаваме промяната". Тя обаче заяви, че присъствието в парламента трябвало да води до смислени законодателни инициативи, иначе е просто губене на време.

mediapool.bg