Кламер БГ - Новини: Заев предупреди опозицията да не вреди на преговорите с България

Заев предупреди опозицията да не вреди на преговорите с България

България

|
Съб, 05 Юни 2021г. 18:19ч.
Заев предупреди опозицията да не вреди на преговорите с България

Зоран Заев

Македонският премиер Зоран Заев предупреди политическите си опоненти, че с коментарите си вредят на преговорите с България.

“Несериозни изявления, особено от страна на лидера на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, във връзка с преговорите с България може да предизвикат само вредни последици и застой в процеса на интеграция на страната в ЕС“, коментира Заев, цитиран от агенция МИА и БТА.

Той коментира, че правителството не крие нищо във връзка с преговорите със София и на масата е предложението на Португалия, което според Скопие е добра основа за решаване на двустранния спор с България.

Португалия предложи европейски експерти да сътрудничат в разрешаването на споровете между двете страни, което се отхвърля от България.

Македонският премиер коментира, че много пъти в присъствието на лидери на ЕС и на страните членки е заявявал твърдо, че македонският език и идентичност не са предмет на преговори. Той призова за трезвост и сериозност при обсъждането на разговорите с България в Северна Македония.

"Само сериозни политици и отговорна политика могат да ни отведат до по-добро бъдеще за всички граждани", каза Заев.

mediapool.bg