Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: Борисов е балкански вариант на латино диктатор

Христо Иванов: Борисов е балкански вариант на латино диктатор

България

|
Съб, 05 Юни 2021г. 18:59ч.
Христо Иванов: Борисов е балкански вариант на латино диктатор

Христо Иванов: Борисов е балкански вариант на латино диктатор

"Борисов е латиноамерикански диктатор в балкански вариант". Това заяви съпредседателят на “Демократична България“ Христо Иванов в интервю за радио “Дарик“. Според него лидерът на ГЕРБ е най-големият източник на нестабилност в България и неговата стратегия "След мен и потоп" е изключително опасна за републиката.

"Има много негативни сценарии след изборите на 11 юли. Но един от тях е този, в който спасяването на редник Райън - корупционния играч Борисов, се превръща в централна политическа сюжетна линия. И цялата република бъде заложена на неговото оцеляване“, допълни той.

Иванов е убеден, че подкупваният български политик, споменат анонимно в американските санкции, е именно Бойко Борисов.

"Само едно лице отговаря на това описание, защото то е облечено във власт. Овластено лице и лидер на партия. Това е Бойко Борисов – министър-председател и лидер на партия", каза Христо Иванов.

Съпредседателят на коалицията "Изправи се! Мутри, вън! Мая Манолова повтори оценката на президента и нарече доклада на американското правителство за корупцията в България "диагноза за управлението на Бойко Борисов".

"Това е присъда за модела на управление, установен през последните 12 години. Задължително е в следващия парламент да се създаде анкетна комисия, която да покаже цялата истина за корупционните схеми, посочени в доклада на американското правителство. Ясно е кой е подкупваният партиен лидер, но трябва да бъде доказано институционално", каза Манолова пред радио "Дарик".

mediapool.bg