Кламер БГ - Новини: За първи път от 20 години ДПС си смени кмета в Кърджали

За първи път от 20 години ДПС си смени кмета в Кърджали

България

|
Нед, 29 Окт 2023г. 22:51ч.
За първи път от 20 години ДПС си смени кмета в Кърджали

Ерол Мюмюн, снимка: Нова тв

За първи път от 20 години ДПС си смени кмета в Кърджали.

Ерол Мюмюн от ДПС е новият кмет на Кърджали. Според данни от екзит пол на Галъп за него са гласували 56.1% от избирателите. На второ място е Никола Чанев от ГЕРБ със 17,8%.

След 20 години и 5 мандата досегашният кмет на града Хасан Азис се оттегли от изборната надпревара, а мястото му беше заето от банкера Ерол Мюмюн.

При гласуването си по-рано в неделя Хасан Азис заяви: "Гласувах за запазване на всичко, което сме постигнали през последните години и за надграждане с нови идеи и нови проекти за Кърджали."

С право на глас са 67 279 жители на общината, които можеха да упражнят своя вот в общо 182 секции, от които 10 подвижни, 2 в лечебни заведения и 170 стационарни.

7 са общо кандидатите, които се състезаваха за кметския пост в община Кърджали.

Оказва се, че Кърджали е един от малкото градове в България, в които ДПС ще има превес и в общинския вот.

Скрийншот: БНТ

В първия си коментар след изборната победа новият кмет от ДПС на Кърджали заяви, че моделът на ДПС е ясен - диалог, прозрачност, заедност.

"Оттук нататък, първото нещо ще се съберем екипа, ще обсъдим ситуацията на общината, ще предприемем мерки в краткосрочен и дългосрочен план. Ще се стремим към още по-прозрачно управление. Гражданите ще управляват чрез кмета", каза Ерол Мюмюн.

"С Ахмед Доган си говорихме как Кърджали да стане още по-добър град за живеене", добави тя.

mediapool.bg