Кламер БГ - Новини: Станислав Владимиров взима 70% в Перник, създал "партньорство" с Борисов

Станислав Владимиров взима 70% в Перник, създал "партньорство" с Борисов

България

|
Нед, 29 Окт 2023г. 23:23ч.
Станислав Владимиров взима 70% в Перник, създал "партньорство" с Борисов

Станислав Владимиров, Снимка: БГНЕС

Станислав Владимиров отново ще управлява Перник, сочат резултатите от екзитпола на социологическа агенция "Тренд". Той печели още на първия тур със солидната подкрепа от 71.5% от гласовете на избирателите.

Кандидатурата на Владимиров за нов мандат бе издигната от местна коалиция "Движение за просперитет на Перник” и бе подкрепена от ГЕРБ.

"Огромна подкрепа. Благодаря на всички перничани за високата избирателна активност и за това, че всички отидоха пред урните. Благодаря за персоналната подкрепа към мен. Наистина това задължава много. Ние сме започнали много обекти, които се случват и в момента. Аз искам да видя моя град в следващите години така, както е в моите мечти", каза Владимиров.

От началото на демократичните промени той е третият кмет на Перник, който печели втори пореден мандат.

"Поемам ангажимент Перник да се превърне в най-хубавото място за живеене в България", коментира той пред БНТ.

Запитан дали победата е негова или на ГЕРБ, след като партията на Бойко Борисов и той лично го подкрепиха, той отбеляза, че победата е на всички перничани.

"С г-н Борисов създадохме наистина партньорство, което беше в полза на перничани. За четирите години и с негова помощ се случиха много хубави неща, сигурен съм, че ще срещам неговата подкрепа и в бъдеще, както и на други политически лидери", добави Владимиров.

Той обясни, че едно от най-трудните решения в живота му е било да напусне БСП, защото е четвърто поколение социалист и си е тръгнал от партията заради "изключителната токсичност и омраза, която ръководството проявява към хората, които могат да печелят избори". Подчерта, че се разбира с всички политици освен с Корнелия Нинова.

mediapool.bg