Кламер БГ - Новини: Жозе Моуриньо е обвинен за данъчни измами като треньор на "Реал Мадрид"

Жозе Моуриньо е обвинен за данъчни измами като треньор на "Реал Мадрид"

Спорт

|
Вт, 20 Юни 2017г. 14:26ч.
Жозе Моуриньо е обвинен за данъчни измами като треньор на "Реал Мадрид"

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо е обвинен от испанската прокуратура за данъчни измами за периода, когато е бил старши треньор на испанския "Реал Мадрид".

Той е обвинен, че е измамил държавата с 3.3 милиона евро данъци между 2011 и 2012 г., съобщи прокуратурата във вторник. Моуриньо не е декларирал доход от използване на права на изображение с цел да си набави "незаконна облага", твърди обвинението.

Моуриньо все още не е коментирал случая, предаде Би Би Си.

Той поредното голямо име от футбола с обвинения за данъчни измами в Испания. Звездата на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо е призован да свидетелства на 31 юли по дело за укриване на доходи от данъчните власти – обвинение, което той отрича.

Наскоро голямата звезда на "Барселона" националния отбор на Аржентина Лионел Меси и неговият баща Хорхе бяха осъдени на по 21 месеца затвор. Те бяха обвинени в укриване на 4.1 млн. евро от рекламните права на футболиста за 2007, 2008 и 2009 г. Тежестта на присъдата обаче не задължава двамата да я излежат ефективно, тъй като е за срок, по-кратък от 24 месеца.

mediapool.bg